Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Προσπάθεια διεθνώς να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία

Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Προσπάθεια διεθνώς να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία
«Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη περισσότερο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, αναφερόμενος στους αρνητές των εμβολίων, ενώ αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας και το άνοιγμα των σχολείων.

«Η επιστήμη μας έφερε ως εδώ. Και έχουμε όλες αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες. Πρέπει να εμπιστευόμαστε την επιστήμη», τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Συμπλήρωσε ότι «είναι γεγονός πως αυτό το πνεύμα εικονομαχίας-εικονολατρείας, διότι κάτι αντίστοιχο βιώνουμε τώρα, δεν βοηθάει. Χρειάζεται επιστημονική συζήτηση και προσέγγιση. Εχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 58%, το οποίο είναι ικανοποιητικό αλλά θέλουμε περισσότερο για το τείχος ανοσίας».

Στη συνέχεια επικαλέστηκε άλλες χώρες που έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, όπως η Δανία. «Απελευθερώθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό είναι το ζητούμενο και εδώ», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι διασωληνωμένοι στην πλειονότητά τους είναι μη εμβολιασμένοι.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε: «είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει μια γενική τάση διεθνώς, να εμποδιστεί το κλείσιμό τους», καθώς μπορεί η τηλεκπαίδευση να συνέβαλε στο να διεξαχθούν τα μαθήματα αλλά έχει επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Ο διευθυντής Πνευμολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος, με αφορμή το περιστατικό της γυναίκας που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και κατέληξε, εξέφρασε την άποψη πως «σε επείγουσες καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε συναίνεση. Υποχρέωση έχουμε αν προλαβαίνουμε, να ενημερώσουμε».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v