Κι όμως, υπάρχει μετάλλαξη «Δέλτα plus»

Το «εμβολιασμένο» Ισραήλ καταγράφει κρούσματα μιας νέας παραλλαγής της ήδη μεταδοτικής μετάλλαξης.
Κι όμως, υπάρχει μετάλλαξη «Δέλτα plus»
Μια παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα, η λεγόμενη ΑΥ3, έχει εντοπιστεί στο Ισραήλ και δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στις αρχές, καθώς 10 κρούσματα έχουν εντοπιστεί ήδη στη χώρα, τα οκτώ μεταξύ ανθρώπων που έφτασαν από το εξωτερικό και δύο που αφορούν σε μολύνσεις εντός της χώρας.

«Η ΑΥ3 είναι ένας υποτύπος της μετάλλαξης Δέλτα, που ανήκει στην κατηγορία αυτών που αποκαλούμε "Δέλτα plus" μεταλλάξεις», δήλωσε ο καθηγητής Cyrille Cohen στην Jerusalem Post. «Όλες αυτές έχουν μια μετάλλαξη, την ονομαζόμενη 417, που υποπτευόμαστε ότι βοηθά τον ιό να διαφεύγει των αντισωμάτων», πρόσθεσε.

Οι ιοί μεταλλάσσονται διαρκώς. Ενώ οι περισσότερες μεταλλάξεις δεν έχουν συνέπειες, μια συρροή τους μπορεί να δημιουργήσει μια νέα παραλλαγή και ο ιός να παράξει μια διαφορετική πρωτεΐνη-ακίδα, που βρίσκεται στην επιφάνειά του και του επιτρέπει να μπαίνει στα κύτταρα του οργανισμού και να δημιουργεί μολύνσεις.

Είδαμε ότι έως τον Μάιο, αυτό το είδος δεν υπήρχε στις ΗΠΑ και τώρα αντιστοιχεί σε περίπου 13% των κρουσμάτων και σε κάποιες πολιτείες όπως το Μισούρι, μπορεί να φτάνει και στο 43-45%, σημειώνει ο Cohen.

Ερωτηθείς πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει, ο ίδιος εκτιμά ότι είναι νωρίς να γίνουν υπολογισμοί. Η αίσθησή του είναι πως σε ό,τι αφορά την προστασία από τα αντισώματα δεν θα έχουμε μια κατάσταση «όλα ή τίποτα», αλλά θα διατηρείται κάποια μορφή προστασίας ακόμα και αν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων αποδειχθεί μικρότερη.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v