Πότε μεταδίδουν τον κορωνοϊό οι πλήρως εμβολιασμένοι;

Ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού από πλήρως εμβολιασμένα άτομα.
Πότε μεταδίδουν τον κορωνοϊό οι πλήρως εμβολιασμένοι;
Στην καθιερωμένη ενημέρωση, που έγινε στο υπουργείο Υγείας, το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως - αν και τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά - δεν είναι τέλεια: «Έτσι είναι πάντα η κατάσταση με τα φάρμακα και ιδιαίτερα με τα εμβόλια και μπορεί να προκληθούν λοιμώξεις, συνήθως ήπιες, και σε πλήρως εμβολιασμένους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σαν αποτέλεσμα, παρά το ότι η πιθανότητα να νοσήσουν είναι πολύ μικρή, η μεγάλη αύξηση του αριθμού τους μπορεί να οδηγήσει και σε νόσο και άρα και μετάδοση στην ομάδα αυτή. Αυτό οφείλεται στην παρουσία του Δέλτα στελέχους, το οποίο έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και κάποιου βαθμού μικρή ανοσιακή διαφυγή» πρόσθεσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η ευρύτερη δυνατή και σε παγκόσμιο επίπεδο εμβολιαστική κάλυψη, αποτελεί αυτή τη στιγμή το κύριο εργαλείο που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα για την οριστική και ολιστική αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας και ενώ ακόμα χτίζεται το αναγκαίο ποσοστό ανοσίας, κυρίως μέσω του εμβολιασμού, και μέχρι να έχουμε ένα αναγκαίο για το επικρατούν στέλεχος ποσοστό ανοσίας που μπορεί να φτάνει και πάνω από 80% - 85%, πρέπει αυστηρά να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη στην κοινότητα και εμφάνισης νέων και ίσως δυσκολότερων μεταλλάξεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v