Σαρηγιάννης: «Δεν θα έχουμε ποτέ ανοσία της αγέλης»

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης φάνηκε απαισιόδοξος σχετικά με την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.
Σαρηγιάννης: «Δεν θα έχουμε ποτέ ανοσία της αγέλης»
Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega όπου και μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και στη σημασία των περιοριστικών μέτρων τα οποία βοήθησαν ώστε να αποκλιμακωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Τα μέτρα βοηθούν αποδεδειγμένα στο να πέσουν τα κρούσματα. Ουσιαστικά είχαμε αποκλιμάκωση στη Μύκονο και αντίστοιχη αποκλιμάκωση υπήρχε και στη Ζάκυνθο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «στο τέλος του μήνα θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε πάνω από 4.500 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο».

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ακόμη ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Αυτό είναι το κρίσιμο ζητούμενο για τον Σεπτέμβρη. Για να λειτουργήσουμε, θα πρέπει να είμαστε πιο προστατευμένοι».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «εδώ και ένα χρόνο πολλές από τις ΜΕΘ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για covid, κάτι που έχει συνέπειες σε άλλες περιπτώσεις και ασθένειες που τις χρειάζονται».

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής προέβλεψε ότι «οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τις 740 γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ηλικίας 18 έως 39 ετών σε όλη τη χώρα. Το σύστημα υγείας μπορεί να το αντέξει, αλλά είναι αναπόφευκτη η πίεση, η οποία δημιουργεί μία αλυσίδα προβλημάτων».

Δεν φάνηκε ωστόσο ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης μιας και η κυβέρνηση ευελπιστούσε πως μέσα στο καλοκαίρι το ποσοστό εμβολιασμών θα έφτανε το 70%. «Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε το 63-65%. Ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη» κατέληξε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v