Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας στα νησιά

Ανησυχητικά υψηλές είναι οι θετικότητες σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας, ενώ τα νησιά «βουλιάζουν» με κρούσματα.
Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας στα νησιά
Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 3% βρίσκεται η θετικότητα του κορωνοϊού σε νησιά της χώρας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Χθες, 18 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 3.442 κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για την εβδομάδα 9 με 15 Αυγούστου στα νησιά είναι αποκαρδιωτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα ήταν 3.64% σε σύνολο 605.899 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.31% σε σύνολο 483.918 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στη Νάξο, το ποσοστό θετικότητας έχει φθάσει το 9,6%, στη Μύκονο το 6,04% και στην Πάρο το 5,78%.

Στην Ικαρία ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,73%, στη Ρόδο στο 4,27% και στην Τήνο στο 4,09%.

Η Κρήτη συνεχίζει να υφίσταται πίεση, με μεγάλη διασπορά του ιού, με τον δείκτη θετικότητας στα Χανιά στο 4,59%, στο Ηράκλειο 4,13% και το Ρέθυμνο 3,96%. Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι η μοναδική στο νησί όπου δεν ισχύουν ειδικά τοπικά μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Αυτή τη στιγμή, οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο εγρήγορσης για την αυξανόμενη πίεση του τέταρτου κύματος στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ, η οποία στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα έντονη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v