Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΣΚΑΙ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μιλά για «πανδημία των ανεμβολίαστων».
Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα
O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ για τον τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου.

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» προειδοποίησε και πρόσθεσε: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων».

Ανέφερε ότι τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία, κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ, διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους», είπε χαρακτηριστικά αποσαφηνίζοντας όμως πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Επίσης, τόνισε, ότι και το RT (δείκτης μετάδοσης) υποχώρησε από το 1,38 στο 1,22.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.  Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει». 

Προανήγγειλε επιπλέον δράσεις για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ενώ ξεκαθάρισε  επίσης ότι ο στόχος της ανόσιας δεν έχει καθοριστεί. «Είναι στο 70% αλλά μπορεί να φτάνει και 85%» είπε.  Παράλληλα, δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v