Θεοδωρίδου: «Ο καθένας μας να πείσει άλλον έναν να εμβολιαστεί»

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ακόμη ότι εργαστήριο των μεταλλάξεων δεν είναι οι εμβολιασμένοι αλλά οι ανεμβολίαστοι.
Θεοδωρίδου: «Ο καθένας μας να πείσει άλλον έναν να εμβολιαστεί»
Στη χθεσινή ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα. Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να πείσει ακόμα άλλον έναν να εμβολιαστεί, ώστε αυτή η πανδημία να γίνει σύντομα παρελθόν, δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε μάλιστα ότι «το εργαστήριο των μεταλλάξεων δεν είναι οι εμβολιασμένοι αλλά οι ανεμβολίαστοι.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εφήβους από 15 έως 17 ετών, λέγοντας ότι έχει ήδη ανοίξει πλατφόρμα για τα ραντεβού - έχουν κλειστεί πάνω από 20.000 σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους - κι ότι σ' αυτήν την ομάδα περιλαμβάνονται και οι έφηβοι με υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα έκανε αναφορά σε μία αμερικανική μελέτη στην οποία παρακολουθήθηκαν 204 έφηβοι για δύο μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι νόσησαν και νοσηλεύτηκαν για τον κορονοϊό. Από αυτούς το 70,6% ήταν έφηβοι με υποκείμενο νόσημα και το 36% έπασχαν από παχυσαρκία η οποία θεωρείται υποκείμενο νόσημα όσον αφορά τον κορονοϊό.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης για το αν υπάρχει σκέψη να αρχίσουν να εμβολιάζονται και στη χώρα μας τα παιδιά 12 ως 15 ετών - τα οποία ήδη εμβολιάζονται στις ΗΠΑ και στον Καναδά - η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι «η πλειονότητα των χωρών έχει προτάξει τον εμβολιασμό στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή στα παιδιά που ζουν με ευάλωτα άτομα καθώς αυτά τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύσουμε και για να προστατέψουν τους γύρω τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το ποσοστό των εμβολιασμένων οι οποίοι ασθενούν και νοσηλεύονται, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι οι ασθενείς που εισάγονται σε ΜΕΘ σε ποσοστό πάνω από 90% είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να νοσήσουν, όμως νοσούν ελαφρά και σπάνια μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν αρνήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα για το αν είναι πειραματικά τα εμβόλια, εξηγώντας ότι έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες εθελοντές και έχουν ελεγχθεί αυστηρά για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v