Πού θα φέρει καταιγίδες η Ψυχρή Λίμνη

Για τελευταία μέρα σήμερα φέρνει βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η Ψυχρή Λίμνη, την οποία θα ακολουθήσει νέο κύμα καύσωνα.
Πού θα φέρει καταιγίδες η Ψυχρή Λίμνη
Η Ψυχρή Λίμνη που μας ήρθε από τον ευρωπαϊκό βορρά φέρνει και σήμερα, για τελευταία μέρα όπως όλα δείχνουν, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, την Ψυχρή Λίμνη σήμερα «τη συνοδεύουν συμπαγείς συννεφιές, οι οποίες στροβιλίζονται προς στα Βορειοδυτικά Βαλκάνια, μεταφέροντας συννεφιές αστάθειας προς την περιοχή μας, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα». Σε αρκετές περιοχές αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στην Αττική θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσεις τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, και μέγιστη θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα ωστόσο αναμένεται να αλλάξει σύντομα, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν ξανά τη χώρα. «Γι' αυτό προς τα τέλη του μήνα υπάρχουν υψηλές πιθανότητες και δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο κύμα καύσωνα στη χώρα μας. Ο υδράργυρος, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία, θα κινηθεί στους 40 με 42 βαθμούς» ανέφερε ο ίδιος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v