Σύψας: Ακόμα και στα 15.000 - 20.000 κρούσματα την ημέρα τον Αύγουστο

Ο καθηγητής πιστεύει ότι η επιδημία θα κλιμακωθεί απότομα και σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται.
Σύψας: Ακόμα και στα 15.000 - 20.000 κρούσματα την ημέρα τον Αύγουστο
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι απίθανο να φθάσει έως τους 20.000.

«Η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα. Στα μέσα προς τέλη Αυγούστου με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα. Αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση μπορεί να φτάσουμε στα 15.000 και 20.000 κρούσματα. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πολλούς ανεμβολίαστους και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.

 «Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», πρόσθεσε παραδεχόμενος μάλιστα ότι τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μη εμβολιασμένοι καθώς τόνισε πως από τη στιγμή που οι νέοι λόγω του καλοκαιριού θα πάνε στα χωριά, θα υπάρξει διασπορά του ιού με αποτέλεσμα «τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολιάστοι θα μολυνθούν και δε θα υπάρξει καμία εξαίρεση».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως για την ώρα δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Σύψας σχολίασε πως το γεγονός ότι πλέον παρατηρείται να προσβάλλονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι δεν νοσούν συνήθως.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», τόνισε πάντως ο καθηγητής επικαλούμενος αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία το πρώτο τρίμηνο του 2021 περίπου 400 έφηβοι 11-17 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για τον εμβολιασμό των μαθητών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v