Θεοδωρίδου: «Οι νοσήσαντες με μια δόση, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι»

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι οι νοσήσαντες που έχουν κάνει μια δόση θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.
Θεοδωρίδου: «Οι νοσήσαντες με μια δόση, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι»
Χθες, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων. 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα μας εντείνει την προσπάθεια της κυβέρνησης για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στο LiFO.gr διευκρινίζοντας μάλιστα τι θα συμβεί στους νοσήσαντες από κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου.

«Οι νοσήσαντες και εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση είναι πλήρως εμβολιασμένοι» επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ακολουθώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, η οποία και αναφέρει ότι δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια δεύτερης δόσης καθώς, μετά τη νόσηση, η πρώτη λειτουργεί σαν η «επαναληπτική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v