Αρκουμανέας: 3000 τα κρούσματα σήμερα

Νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού περιμένουμε σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ.
Αρκουμανέας: 3000 τα κρούσματα σήμερα
Χθες στην ημερήσια έκθεση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 2065 κρούσματα σε όλη τη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ήταν 139, ενώ καταγράφηκαν δυστυχώς και 10 θάνατοι συμπολιτών μας. Σήμερα ωστόσο τα κρούσματα αναμένεται να εκτοξευτούν αγγίζοντας, ίσως και ξεπερνώντας τα 3000.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε σημερινή του τοποθέτηση. Παρόλα αυτά, ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε πως παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν αυξήθηκαν ούτε οι εισαγωγές ούτε οι διασωληνωμένοι.

Τόνισε ακόμη ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ: «Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 49» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν τις επόμενες μέρες, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας τις μάσκες τους προκειμένου να προφυλαχθούν από την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v