Δ. Σαρηγιάννης: «Τον Ιούλιο αρχίζει το τέταρτο κύμα»

O Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι μέχρι τις 9 Ιουλίου θα βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Δ. Σαρηγιάννης: «Τον Ιούλιο αρχίζει το τέταρτο κύμα»
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 και μίλησε για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που διαθέτει αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την πιθανότητα ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι «σαφώς υπάρχει κίνδυνος».

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό τα κρούσματα να φτάσουν τα 1000 ανά ημέρα μέχρι και το τέλος Αυγούστου, σημειώνοντας ότι «οι μετακινήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «όλα τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν επικουρικό χαρακτήρα, με το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά να είναι ο εμβολιασμός».

Συγχρόνως διευκρίνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων του ενήλικου πληθυσμού πρέπει να φτάσει το 83% μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα για τη χώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v