Προειδοποίηση ΠΟΥ για νέο κύμα επιδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι μπαίνουμε σε νέο κύμα επιδημίας του κορωνοϊού λόγω της χαλάρωσης των μέτρων στην Ευρώπη.
Προειδοποίηση ΠΟΥ για νέο κύμα επιδημίας
Δεν είναι πολύ καλά τα μαντάτα που μας έρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με την πανδημία στην Ευρώπη μιας και τα κρούσματα ανεβαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα.

Μετά από μια μακρά περίοδο μείωσης των κρουσμάτων, η οποία διήρκεσε 10 εβδομάδες, η Ευρώπη βλέπει ένα νέο κύμα μολύνσεων να καταφθάνει. Για αυτόν τον λόγο ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, συνέστησε στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και πειθαρχημένοι στις οδηγίες των ειδικών αφού την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%. Αυτό οφείλεται κυρίως στα ταξίδια, τις συγκεντρώσεις και τη χαλάρωση των μέτρων τόνισε ο Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας -- το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα-- και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά της covid-19» κατέληξε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v