Εργαζόμενοι της Microsoft καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς για βρισιές και bullying

Την πιθανή σκοτεινή πλευρά του συνιδρυτή της Microsoft αποκαλύπτει δημοσίευμα του Business Insider.
Εργαζόμενοι της Microsoft καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς για βρισιές και bullying
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ήταν «εκφοβιστής», επεδίωκε να συνάψει σχέσεις με εργαζόμενές του και η καλή του φήμη ήταν αποτέλεσμα καλών δημοσίων σχέσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις από τέσσερις γυναίκες υπαλλήλους της Microsoft, που περιέγραψαν τον Γκέιτς ως «αγενή και ευέξαπτο».

«Οι συναντήσεις με τον Μπιλ ήταν απλώς μια ευκαιρία για να μου φωνάξει, γι 'αυτό προσπαθούσα να τις αποφύγω», δήλωσε πρώην στέλεχος της Microsoft στη σελίδα.

Άλλες πηγές που μίλησαν στο ίδιο μέσο, ανέφεραν ότι η κλασική ατάκα του Μπιλ Γκέιτς ήταν «αυτή είναι η πιο γαμ@@@νη ηλίθια ιδέα που έχω ακούσει» και προσέθεσε πως ο επιχειρηματίας ήταν γνωστός για τις βωμολοχίες σε βάρος των εργαζομένων του.

Ένα άλλο πρώην στέλεχος πάντως, ανέφερε πως ο Γκέιτς ήταν ένα άτομο άμεσο και ειλικρινές. «Ο Μπιλ φώναζε σε όλους το ίδιο», είπε.

Μετά το διαζύγιο του από τη Μελίντα Γκέιτς τον Μάιο, ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην μη πρέπουσα συμπεριφορά του συνιδρυτή της Microsoft στο χώρο εργασίας, αλλά και στη σχέση του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν.

Ένας πρώην στέλεχος, είπε στο Insider ότι η ομάδα δημοσίων σχέσεων της Microsoft «ελέγχει τι βγαίνει προς τα έξω» και «ανησυχεί υπερβολικά για το τι θα πει ο κόσμος». Η ομάδα μάλιστα, έκανε τα πάντα για να προστατέψει την προσωπική ζωή του δισεκατομμυριούχου.

Η Μαρία Κλάου, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, δήλωσε στο Insider ότι ο Γκέιτς δεν δέχόταν προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στον σχεδιασμό διαδοχής και συμπεριφερόταν σαν να ήταν το «πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο».

Στο άρθρο της σελίδας γίνεται αναφορά και σε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει περιπτώσεις όπου η Γκέιτς είχε ζητήσει από γυναίκες υπαλλήλους του να βγουν μαζί για δείπνο.

Σε άλλο άρθρο της Wall Street Journal, αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft είχε ξεκινήσει έρευνα για ερωτική σχέση του Γκέιτς με μια υπάλληλο, πριν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2020. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε πως η Μελίντα Γκέιτς είχε εκφράσει την ανησυχία της αναφορικά με τις σχέσεις του Γκέιτς με τον Επστάιν το 2013.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v