Στη μετάλλαξη Δέλτα, ο ένας μολύνει 9 και οι 9 μολύνουν 81

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για την πολύ υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα κρούοντας τον κίνδυνο.
Στη μετάλλαξη Δέλτα, ο ένας μολύνει 9 και οι 9 μολύνουν 81
Ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, όπου και μίλησε για το φλέγον επιστημονικό ζήτημα των ημερών, το οποίο δεν είναι άλλο, από τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης αναλύοντας το μοντέλο μεταδοτικότητάς της: «Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1, δηλαδή 10 γριπιασμένοι δημιουργούν άλλους 11».

«Στον ιό (του κορωνοϊού) της πρώτης φάσης ήταν 1 προς τέσσερις. Ο ένας μολύνει τέσσερις,  οι τέσσερις, 16. Στη βρετανική μετάλλαξη ήταν 50% παραπάνω. Ένας μόλυνε έξι και οι έξι, 36. Εδώ (στη μετάλλαξη Δέλτα) έχουμε 50% πάνω από την βρετανική μετάλλαξη, δηλαδή ο ένας μολύνει εννέα και οι εννέα, 81», σημείωσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο από σοβαρή νόσηση και θάνατο, από την μετάλλαξη Δέλτα για αυτό και είναι καλό να εμβολιαστούμε όλοι τώρα».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το περιβόητο τείχος ανοσίας που χτίζεται μέσω των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων και ένα 11% που έχουν λάβει την πρώτη δόση και γι' αυτό έχουμε τα μέτρα που έχουμε σήμερα».

«Αν προσέλθουν οι συνάνθρωποί μας, θα προλάβουμε να χτίσουμε το λεγόμενο τείχος της ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι», τονίζοντας ότι το εμβολιαστικό ρεύμα σε καθημερινή βάση είναι στο 1% ενώ μπορεί να αυξηθεί στο 1,5%.

Δεύτερον, έχουμε το μονοδοσικό εμβόλιο και καθημερινά προστίθενται εμβολιασμένοι πολίτες», συμπλήρωσε ακόμη ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Σχετικά με τα εξαγγελλόμενα μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «το πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά γίναν επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες, εξαιτίας της άμυνας που έχουν αποκτήσει, επειδή τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό, ο οποίος αφορά σε αυτούς που τον χρειάζονται και όσους δεν τον χρειάζονται».

Αστειεύτηκε ωστόσο όταν η κουβέντα πήγε στο θέμα του γηπέδου αφού είπε πως: «όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα νομίζω ότι αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v