Το 2030 θα έχουμε ιπτάμενα οχήματα

Δεν θα αργήσει πολύ ο καιρός που θα έχουμε ιπτάμενα οχήματα, με βάση τις δηλώσεις αξιωματούχου της Hyundai.
Το 2030 θα έχουμε ιπτάμενα οχήματα
Κάθε φορά που βλέπουμε μια σειρά ή ταινία επιστημονικής φαντασίας, ζηλεύουμε πάρα πολύ τους πρωταγωνιστές με τα ιπτάμενα οχήματα, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά διασχίζουν πόλεις ολόκληρες, χωρίς να νοιάζονται για την κίνηση ούτε για το πάρκινγκ.

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2550 για να δούμε ένα ιπτάμενο όχημα, μιας και θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια. Συγκεκριμένα ο Μάικλ Κόουλ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της νοτιοκορεατικής Hyundai, ανέφερε ότι η εταιρεία τους έχει κάνει «σοβαρές επενδύσεις» για τις αστικές μετακινήσεις αέρος και προσδοκά στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε να βγάλει στην εναέρια κυκλοφορία, κάποια οχήματα.

Ο κ. Κόουλ σημείωσε ότι «η λύση αυτή είναι μέρος του μέλλοντος» αφού παραδέχθηκε πως «θα μεσολαβήσει κάποιος χρόνος μέχρι την υλοποίησή της».

«Θεωρούμε πως σίγουρα προς το τέλος αυτής της δεκαετίας οι αστικές μετακινήσεις αέρος θα προσφέρουν τη μεγάλη ευκαιρία αποσυμφόρησης των πόλεων, μείωσης των εκπομπών, είτε πρόκειται για εσωτερικές αερο-μετακινήσεις είτε μεταξύ πόλεων» δήλωσε ο ίδιος στη διάσκεψη της Society of Motor Manufacturers and Traders, στην οποία παρευρέθηκε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2020 το ιπτάμενό της εγχείρημα, για την ολοκλήρωση του οποίου συνεργάζεται με την Uber.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v