Το φάρμακο των GSK-Vir αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού

Ένα νέο φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων φαίνεται να προστατεύει από νοσηλεία και θάνατο λόγω κορωνοϊού.
Το φάρμακο των GSK-Vir αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού
Σημαντικά μείωσε τις πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου από κορωνοϊό το μονοκλωνικό αντίσωμα που ανέπτυξαν οι GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology. Οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης τους, για τις ανάγκες της οποίας το φάρμακο χορηγήθηκε νωρίς σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που διαγνώστηκαν με Covid-19.

Το φάρμακο, που ονομάζεται sotrovimab, είχε πάρει ήδη από τον Μάιο έγκριση για επείγουσα χρήση από την αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ενώ αντίστοιχα και ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων δήλωσε την στήριξή του.

Οι δύο φαρμακευτικές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) συνέστησε το sotrovimab για τη φροντίδα μη νοσηλευομένων ασθενών υψηλού κινδύνου με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, η θεραπεία φαίνεται να διατηρεί τη δράση της και ενάντια στις μέχρι τώρα παραλλαγές του ιού.

Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 1.057 ασθενείς, το sotrovimab είχε αποτέλεσμα 79% μείωσης του κινδύνου νοσηλείας για πάνω από 24 ώρες ή θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, διευκρινίζεται στη σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v