ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Παγώνη: «Η ενημέρωση για το Astra Zeneca έπρεπε να γίνει διαφορετικά»

Η κ.Παγώνη δικαιολόγησε τους πολίτες που αισθάνονται μπερδεμένοι με το εμβόλιο της AstraZeneca, μιας και η ενημέρωσή τους έπρεπε να γίνει αλλιώς.

Παγώνη: «Η ενημέρωση για το Astra Zeneca έπρεπε να γίνει διαφορετικά»

Η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του Open και δικαιολόγησε πλήρως τους πολίτες που αισθάνονται μπερδεμένοι, σχετικά με τους εμβολιασμούς που γίνονται με το σκεύασμα της AstraZeneca. H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά) μάλιστα τόνισε πως πρόκειται για λάθος επικοινωνιακό χειρισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα η κ. Παγώνη είπε ότι «οι πολίτες έχουν δίκιο που έχουν μπερδευτεί», ενώ συμπλήρωσε πως «για την ομάδα των 470.000 που πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση καλό θα ήταν να εμβολιαστεί από την στιγμή που δεν υπήρξε στην πρώτη δόση του εμβολίου κάποιο περιστατικό θρόμβωσης και θρομβοπενίας».

Παράλληλα ανέφερε ότι «έχουν παρατηρηθεί 1,3 περιστατικά στη δεύτερη δόση σε ένα εκατομμύρια εμβολιασμούς  με AstraZeneca. Είναι ασήμαντη η επιπλοκή». «Ήδη είπαμε υπάρχει αλλαγή στα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο από την Επιτροπή γιατί απευθύνεται σε απλούς πολίτες και όχι σε γιατρούς. Εκεί ήταν το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η κ. Παγώνη δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έγραψε ότι θα περιμένει Σεπτέμβρη, Οκτώβρη για να επιλέξει εμβόλιο. Χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε ότι «οφείλει ως γιατρός να πάει να εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου τόσο απέναντι στους ασθενείς του όσο και απέναντι στην οικογένειά του».  Επιπλέον η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα ξεστοκάρισμα εμβολίων. Πρόκειται για εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν πάρει πέντε υπογραφές το καθένα, τα οποία έγιναν και σώθηκε κόσμος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2