Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα βγάλουμε τις μάσκες

Να καταργήσουμε τα sms και να επεκτείνουμε το ωράριο της εστίασης ως τη 1.00 πρότεινε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά.
Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα βγάλουμε τις μάσκες
Διαφορετικό θα είναι το φετινό καλοκαίρι, είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε πετύχει στην Ελλάδα ανοσία στο 50% του πληθυσμού, ενώ μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το αντίστοιχο ποσοστό θα φτάσει το 75%. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να «πετάξουμε τη μάσκα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ίδια πρότεινε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας της εστίασης ως τη 1.00 το βράδυ, γιατί όπως είπε «δεν έχει κανένα νόημα να φεύγει ο κόσμος από τα μπαρ και να μαζεύεται στις πλατείες». Σε μια δήλωση-έκπληξη, πρότεινε επίσης να καταργηθούν και τα sms αφού «κανείς πια δεν τα χρησιμοποιεί».

Η κ. Παγώνη σημείωσε επίσης πως οι θάνατοι έχουν αρχίσει να μειώνονται, ενώ τα κρεβάτια στις ΜΕΘ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο -9, με τη γενική επιδημιολογική εικόνα να βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς.

Σχετικά με τα εμβόλια της Astra Zeneca, επεσήμανε και πάλι πως τα περιστατικά θρομβώσεων είναι σπάνια, ενώ για τις εγκύους και τις γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν ανέφερε πως υπάρχει σύσταση να μιλήσουν με τον γυναικολόγο τους, και να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τον υψηλό πυρετό που εμφάνισαν άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, η κ. Παγώνη απάντησε πως είναι θέμα οργανισμού, και ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που εμφάνισαν παραπάνω μέρες πυρετό. «Μικρό ποσοστό θα κάνει αυτές τις επιπλοκές» δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επαρκείς δόσεις για όσους έκαναν την πρώτη δόση, να κάνουν και την δεύτερη, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την συμφωνία της με την εταιρεία και θα σταματήσει να παραλαμβάνει τα εμβόλια της Astra Zeneca από τον Ιούνιο και μετά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v