16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24

Διαθέσιμα εμβόλια Johnson, Pfizer και Moderna και για την τελευταία ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού από αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου.
16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24
Και κάπου εδώ τελειώνει η προτεραιοποίηση ανά ηλικία με την οποία περάσαμε έναν ολόκληρο χειμώνα περιμένοντας τα εμβόλια, καθώς ανοίγει την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα των ραντεβού και για την τελευταία ηλικιακή ομάδα, αυτή των 18-24.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόσο αυτή η ηλικιακή ομάδα, όσο και εκείνη των 25-29 ετών, έχουν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία εμβόλια, και συγκεκριμένα αυτά των Johnson&Johnson, Pfizer/BioNTech και Moderna.

Η πλατφόρμα για τους 25-29 είναι ανοιχτή από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, και μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού 93.000 πολίτες αυτών των ηλικιών.

Το τελευταίο δεκαήμερο, είπε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν κλείσει νέα ραντεβού 275.000 πολίτες συνολικά.

Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα 6.910.000 δόσεις εμβολίων. Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 27% του πληθυσμού, ενώ μία δόση έχει κάνει το 40,5%. Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού.

Μιλώντας για το εμβόλιο της Astra Zeneca, είπε πως όσοι έχουν κλείσει ραντεβού και είναι κάτω των 60 ετών μπορούν να μην το κάνουν –δεν πρόκειται, όμως, περί απαγόρευσης, διευκρίνισε, όποιος θέλει μπορεί να το κάνει κανονικά.

Διευκρινήσεις έδωσε, τέλος, και για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, λέγοντας ότι θα κάνουν μόνο μία δόση του εμβολίου, και θα λάβουν πλήρες πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σημείωσε πως το εμβόλιο πρέπει να γίνεται έξι μήνες μετά τη νόσηση, και όσοι έχουν ραντεβού νωρίτερα θα πρέπει να το ακυρώσουν οι ίδιοι. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει ήδη τη μία δόση –θα χρειαστεί να μπουν στην πλατφόρμα και να ακυρώσουν το δεύτερο ραντεβού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v