Οι ΗΠΑ. θα μοιράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και θα τις δώσουν σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος.
Οι ΗΠΑ. θα μοιράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες
Οι εμβολιασμοί για τις ευκατάστατες χώρες προχωρούν κανονικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα μέρη του πλανήτη όπου η φτώχεια δεν επιτρέπει μαζικούς εμβολιασμούς.

Σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να αγοράσει 500 εκατομμύρια δόσεις   εμβολίου της Pfizer, τις οποίες πρόκειται να διανείμει σε 92 χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και η Αφρικανική Ένωση.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση σήμερα, σε ομιλία του πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά. Διακόσια εκατομμύρια δόσεις - αρκετές για την πλήρη προστασία 100 εκατομμυρίων ανθρώπων - θα μοιραστούν φέτος, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σε αυτήν την απόφαση, επειδή αφορά τη δημόσια υγεία και τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Καθώς ο Μπάιντεν ξεκινά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, στοχεύει να δείξει «ότι οι δημοκρατίες είναι οι χώρες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις για ανθρώπους σε όλον τον κόσμο».

«Όπως είπε συνάντηση, ήμασταν το ‘οπλοστάσιο της δημοκρατίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο’ και θα  ‘είμαστε το οπλοστάσιο των εμβολίων για να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας’», δήλωσε ο Sullivan.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v