ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Οι ΗΠΑ. θα μοιράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και θα τις δώσουν σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Οι ΗΠΑ. θα μοιράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες

Οι εμβολιασμοί για τις ευκατάστατες χώρες προχωρούν κανονικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα μέρη του πλανήτη όπου η φτώχεια δεν επιτρέπει μαζικούς εμβολιασμούς.

Σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να αγοράσει 500 εκατομμύρια δόσεις   εμβολίου της Pfizer, τις οποίες πρόκειται να διανείμει σε 92 χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και η Αφρικανική Ένωση.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση σήμερα, σε ομιλία του πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά. Διακόσια εκατομμύρια δόσεις - αρκετές για την πλήρη προστασία 100 εκατομμυρίων ανθρώπων - θα μοιραστούν φέτος, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σε αυτήν την απόφαση, επειδή αφορά τη δημόσια υγεία και τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Καθώς ο Μπάιντεν ξεκινά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, στοχεύει να δείξει «ότι οι δημοκρατίες είναι οι χώρες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις για ανθρώπους σε όλον τον κόσμο».

«Όπως είπε συνάντηση, ήμασταν το ‘οπλοστάσιο της δημοκρατίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο’ και θα  ‘είμαστε το οπλοστάσιο των εμβολίων για να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας’», δήλωσε ο Sullivan.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2