Ανεμβολίαστο το 90% των ασθενών που μπαίνουν στο νοσοκομείο

Πάνω από 90% των ατόμων που εισάγονται σε κάποιο νοσοκομείο και σε κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Ανεμβολίαστο το 90% των ασθενών που μπαίνουν στο νοσοκομείο
Οι εμβολιασμοί στη χώρα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, όμως αρκετός κόσμος φαίνεται απρόθυμος να κάνει το εμβόλιο, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και – φυσικά – συνεχίζει να γεμίζει τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους,  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε για μία ακόμη φορά για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν ανεμβολίαστοι το 90% όσων μπήκαν με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Όπως είπε, υπάρχει κάποια απροθυμία των ατόμων άνω των 60 ετών να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και τόνισε για μια ακόμη φορά πως «όλα τα εμβόλια προστατεύουν κάποιον να μην νοσηλευτεί με βαριά νόσο ή να καταλήξει σε ΜΕΘ».

Η ίδια κατέληξε λέγοντας ότι όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε, ώστε κάποιοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν να το πράξουν.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τα περιστατικά των σοβαρών θρομβώσεων και αν αυτά σχετίζονται με τα εμβόλια, στην χώρα μας είπε ότι για ορισμένες περιπτώσεις η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης έχει αποφανθεί και έχει στείλει τα στοιχεία στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. «Είχαμε περιπτώσεις σοβαρές που συνδυάζονται με το εμβόλιο αλλά δεν έχουν ξεπεράσει τον αναμενόμενο αριθμό των σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά τις εγκύους, είπε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο covid 19 προκαλεί σοβαρές βλάβες στον πλακούντα με αποτέλεσμα δυσάρεστες καταστάσεις και στο έμβρυο, κάτι που ενισχύει την σύσταση για εμβολιασμό και των εγκύων, εξηγώντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάθετη μετάδοση του ιού από την μητέρα στο έμβρυο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v