Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο των θρομβώσεων

Επιστήμονες στη Γερμανία θεωρούν ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.
Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο των θρομβώσεων
Ο γρίφος με τις θρομβώσεις των εμβολίων της της AstraZeneca και της Johnson & Johnson φαίνεται πως λύθηκε από επιστήμονες στη Γερμανία, οι οποίοι ισχυρίζονται πως βρήκαν τρόπο να αποφευχθούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο καθηγητής Ρολφ Μάρσαλεκ του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, ανέφερε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο άνυσμα των αδενοϊών, που αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού μέσα στο σώμα.

Ο μηχανισμός μετάδοσης σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττρικό υγρό (κυτοσόλη) που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.

Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου πραγματοποιείται η διαδικασία ανοσοποίησης.

Αντίθετα, τα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως αυτά τις BioNTech / Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης-ακίδας στο κυτταρικό υγρό χωρίς να εισέρχονται ποτέ στον πυρήνα.

Ο καθηγητής Μάρσαλεκ πιστεύει ότι υπάρχει «διέξοδος» εάν οι προγραμματιστές εμβολίων μπορέσουν να τροποποιήσουν τη γονιδιακή ακολουθία που κωδικοποιεί την ακίδα για να αποτρέψει τη διάσπασή της.

Η J&J, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριό του για να ζητήσει καθοδήγηση, και ψάχνει τρόπους για να προσαρμόσει το εμβόλιό της ώστε να αποτρέψει την παρενέργεια.

Ο καθηγητής αναφέρει επίσης ότι παρουσίασε τα ευρήματα του εργαστηρίου του στο Ινστιτούτο Paul-Ehrlich της γερμανικής κυβέρνησης και στο συμβουλευτικό όργανο της χώρας για τον εμβολιασμό.

«Εντυπωσιάστηκαν από τα ευρήματά μας γιατί κανείς δεν είχε σκεφτεί το πρόβλημα», είπε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v