ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο των θρομβώσεων

Επιστήμονες στη Γερμανία θεωρούν ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.

Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο των θρομβώσεων

Ο γρίφος με τις θρομβώσεις των εμβολίων της της AstraZeneca και της Johnson & Johnson φαίνεται πως λύθηκε από επιστήμονες στη Γερμανία, οι οποίοι ισχυρίζονται πως βρήκαν τρόπο να αποφευχθούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο καθηγητής Ρολφ Μάρσαλεκ του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, ανέφερε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο άνυσμα των αδενοϊών, που αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού μέσα στο σώμα.

Ο μηχανισμός μετάδοσης σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττρικό υγρό (κυτοσόλη) που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.

Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου πραγματοποιείται η διαδικασία ανοσοποίησης.

Αντίθετα, τα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως αυτά τις BioNTech / Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης-ακίδας στο κυτταρικό υγρό χωρίς να εισέρχονται ποτέ στον πυρήνα.

Ο καθηγητής Μάρσαλεκ πιστεύει ότι υπάρχει «διέξοδος» εάν οι προγραμματιστές εμβολίων μπορέσουν να τροποποιήσουν τη γονιδιακή ακολουθία που κωδικοποιεί την ακίδα για να αποτρέψει τη διάσπασή της.

Η J&J, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριό του για να ζητήσει καθοδήγηση, και ψάχνει τρόπους για να προσαρμόσει το εμβόλιό της ώστε να αποτρέψει την παρενέργεια.

Ο καθηγητής αναφέρει επίσης ότι παρουσίασε τα ευρήματα του εργαστηρίου του στο Ινστιτούτο Paul-Ehrlich της γερμανικής κυβέρνησης και στο συμβουλευτικό όργανο της χώρας για τον εμβολιασμό.

«Εντυπωσιάστηκαν από τα ευρήματά μας γιατί κανείς δεν είχε σκεφτεί το πρόβλημα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v