Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν παιδιά άνω των 12 ετών, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το 70% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει αυτό το ποσοστό», δήλωσε συγκεκριμένα εάν συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε το κοινό ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα ανεξαρτήτως του σκευάσματος που θα επιλέξει κάθε πολίτης λέγοντας ότι «υπάρχουν εμβόλια για όποιο κι αν επιλέξει καθώς έχουν ήδη προαγοραστεί 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τη χώρα μας».

Δεν απέκλεισε  ωστόσο το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πριν από τη σχολική χρονιά, οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών, αφού προηγουμένως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τα εμβόλια για τις συγκεκριμένες ηλικίες.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον στόχο της κυβέρνησης «να έχουν κάνει όλοι από την ηλικία των 18 ετών και άνω το εμβόλιο μέχρι και τον Ιούλιο».

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να χτίσουμε το καλοκαίρι ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας, ενώ ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι «στα νησιά οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι κατάκοιτοι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας για τον εμβολιασμό τους καθώς «έχει ήδη ληφθεί ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό τους, στον οποίο θα συμβάλλουν ακόμα και ιδιώτες».

Ο κ. Κικίλιας δεν θέλησε ωστόσο να πάρει θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μιας και όπως είπε «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ουδέτερο χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τα περιστατικά παρενεργειών που σχετίζονται αποδεδειγμένα με τα εμβόλια και ειδικά με αυτό της AstraZeneca, «προκειμένου να μη δημιουργείται η εικόνα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι οι παρενέργειες αφορούν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v