ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Ένα ονειρεμένο νησάκι στην Ιθάκη

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα τοσοδούλι νησάκι στα βόρεια της Ιθάκης, που κάνει αυτές τις μέρες τον γύρο του διαδικτύου χάρη σε ένα πανέμορφο βίντεο.

Ένα ονειρεμένο νησάκι στην Ιθάκη

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη… έχεις μέρη πολλά να ανακαλύψεις, που δεν εξαντλούνται στο γραφικό λιμάνι της και τις βοτσαλωτές της παραλίες. Ένα από αυτά, το εν πολλοίς άγνωστο νησάκι του Αγίου Νικολάου, έρχεται να μας συστήσει το κανάλι Travel Inspiration στο YouTube, βάζοντάς μας να ονειρευόμαστε βουτιές στο απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου.

«Στην βόρεια Ιθάκη, λίγο έξω από τις Φρίκες, υπάρχει μια ιδιαίτερη παραλία που ακούει στο όνομα Μάρμακας» διαβάζουμε στο κείμενο που συνοδεύει το υπέροχο βίντεο. «Η ιδιαιτερότητά της οφείλεται στο ότι, όταν τα νερά τραβιούνται, μια νησίδα άμμου την χωρίζει στα δύο, με αποτέλεσμα στο ένα της τμήμα να δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα.

»Όσο για το όνομά της, το οφείλει στα μικρά ολόλευκα μάρμαρα που βρίσκονται στρωμένα στον πυθμένα της θάλασσας και γυαλίζουν τόσο έντονα στον ευεργετικό ήλιο, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση του μπλε και του πράσινου με το λευκό της οντότητάς τους.

»Όμως, το πανέμορφο αυτό σκηνικό, συμπληρώνει το μικρό βραχώδες νησάκι του Αγίου Νικολάου με την ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Διάφανα κρυστάλλινα νερά ιδανικά για κολύμπι, κομμάτια μικρών βράχων που ξεπροβάλλουν από τον πυθμένα, μικροί θάμνοι και μερικά πεύκα που αγκαλιάζουν την κεραμιδένια οροφή της πέτρινης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Νέου που γιορτάζει στις 10 του Αυγούστου, δημιουργούν ακόμα μια υπέροχα αυθεντική εικόνα, όπως μονάχα η Ιθάκη ξέρει να προσφέρει.

»Και για όλους εκείνους τους τολμηρούς που τους αρέσει το κολύμπι και απολαμβάνουν τις βουτιές, οι υπόγειες σπηλιές του βράχου θα τους αφήσουν την πιο όμορφη υποθαλάσσια εικόνα που θα μπορούσαν ποτέ να αντικρίσουν» καταλήγουν οι δημιουργοί του βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2