ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 20-29

Από σήμερα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 20-29.

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 20-29

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και από σήμερα στην πλατφόρμα εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44. Μάλιστα με βάση τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών».

Παράλληλα κατόπιν σχετικής ερώτησης είπε πως «αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 20-29 μέσα στον Ιούνιο».

Εκτός των άλλων ο κ Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου Covid-19.

Επισήμανε μάλιστα ότι πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. «Έτσι, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη», πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Τόνισε ακόμη ότι οι πολίτες που κάνουν οι ίδιοι self test «με προσωπική τους ευθύνη μπορούν να μπούνε στο selftest.gov.gr και να δηλώσουν ότι έχουν πραγματοποιήσει το τεστ είτε για τους ίδιους ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς για τα παιδιά τους».

Τέλος, συμπλήρωσε επίσης ότι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με κωδικούς taxisnet, για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v