Μία δόση εμβολίου θα κάνουν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Μια δόση εμβολίου θα είναι αρκετή για τους ανθρώπους που νόσησαν από κορωνοϊό σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου.
Μία δόση εμβολίου θα κάνουν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό
Πολλοί άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό διερωτώνται τι πρόκειται να γίνει με την περίπτωσή τους όσο αφορά τον εμβολιασμό τους. Σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατόπιν σχετικής ερώτησης, απάντησε ότι η οδηγία που υπάρχει πλέον για τους πολίτες με φυσική νόσηση είναι να γίνεται μόνο μία δόση του εμβολίου, η οποία έχει ουσιαστικά τον ρόλο της επαναληπτικής δόσης.

Χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι «ο κορωνοϊός παραμένει δίπλα μας»,  για την πορεία των εμβολιασμών, πριν αναφερθεί στην αισιόδοξη εξέλιξη που προστίθεται στο ζήτημα των εμβολιασμών και σχετίζεται με μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες υγείας στη Γαλλία που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν.

Παράλληλα ανέφερε ότι: «μόλις πριν από λίγες ημέρες υπάρχει προδημοσίευση πολυκεντρικής μελέτης που δείχνει ότι σε 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν τα αντισώματα παραμένουν ενεργά μέχρι και 13 μήνες και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει την παραμονή εξουδετερωτικών αντισωμάτων και μειώνει κατά 96% τον κίνδυνο επαναλοιμώξης σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «καλύπτονται από τα αντισώματα αυτά και για τις μεταλλάξεις του ιού».

Εκτός των άλλων τόνισε ότι κατακόρυφη αύξηση αντισωμάτων μετά από φυσική νόσηση, έδειξε και μελέτη στην Ελλάδα, ενώ απευθυνόμενη σε όσους έχουν νοσήσει, είπε πως η σύσταση είναι να γίνεται μία δόση εμβολίου.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δήλωσε επί του θέματος ότι «τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από την σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις» απαντώντας συγχρόνως σε όσους υποστηρίζουν ότι «οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο», πως «κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι να εμβολιαστούν όλοι άμεσα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v