Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών

Το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων με το εμβόλιο της Pfizer έδωσε ο Καναδάς, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες και η έγκριση των ΗΠΑ.
Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών
Η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Αλγερία, που ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών έγινε ο Καναδάς.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται και η έγκριση του αμερικανικού FDA (Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων) για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, που θα δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση του εμβολίου στους εφήβους στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ.

Η Σουπρίγια Σάρμα, σύμβουλος στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer, που παράγεται σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. «Αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ», ανέφερε η ίδια στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Pfizer, η εταιρεία προτίθεται να ζητήσει την έγκριση του αμερικανικού FDA και για χορήγηση του εμβολίου της σε παιδιά από 2 έως 11 ετών.

Οι εμβολιασμοί των ενηλίκων συνεχίζονται στον Καναδά με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna, της Johnson & Johnson και της Astra Zeneca, παρ’ όλο που οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον τρίτο θάνατο Καναδού πολίτη από θρόμβωση που προκλήθηκε μετά την χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca.

«Θα υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων. Ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν μικροί σε σύγκριση με τους κινδύνους, τις επιπλοκές και τις πιθανές συνέπειες από την COVID-19» δήλωσε η Τζένιφερ Ράσελ, υπεύθυνη υγειονομική αξιωματούχος στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ, όπου ζούσε ο 60χρονος που υπέστη την θρόμβωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v