ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές για το πρώτο χάπι κατά του κορωνοϊού

Η Pfizer ετοιμάζει χάπι που θα χορηγείται σε ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού, και θα αποτρέπει την εμφάνιση σοβαρής νόσου.

Ξεκίνησαν οι δοκιμές για το πρώτο χάπι κατά του κορωνοϊού

Ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου η πρώτη φάση των πειραματικών δοκιμών για το πρώτο χάπι ενάντια στον κορωνοϊό που αναπτύσσει η Pfizer, η εταιρεία που δημιούργησε ένα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το οποίο χρησιμοποιείται ως γνωστόν ευρύτατα σε Ευρώπη και Αμερική.

Το αντιικό φάρμακο PF-07321332 θα αποτρέπει την εμφάνιση σοβαρής νόσου σε ασθενείς που παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού. Η λειτουργία του βασίζεται στην αναστολή της παραγωγής ενός ενζύμου που χρησιμοποιεί ο ιός για να πολλαπλασιάζεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το χάπι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της εμφάνισης σοβαρής νόσου, αλλά και να αποτελέσει μια δεύτερη γραμμή άμυνας σε περίπτωση εμφάνισης ενός νέου, ανθεκτικού στελέχους του κορωνοϊού. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι βέβαια τα εμβόλια, που θα κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρωπότητας –τα οποία ωστόσο αφενός δεν είναι 100% αποτελεσματικά, αφετέρου δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ανθρώπους.

Περίπου 60 άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 60 ετών συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών του PF-07321332. Αν το χάπι αποδειχτεί ασφαλές, η εταιρεία θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες δοκιμές, με περισσότερους συμμετέχοντες.

Στο δημοσίευμα της Telegraph αναφέρεται επίσης ότι η Pfizer χρειάστηκε λιγότερο από ένα χρόνο για να ετοιμάσει το εμβόλιο, και το PF-07321332 δεν αποκλείεται να είναι έτοιμο ως το τέλος του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v