Έρχονται νωρίτερα στην ΕΕ 50 εκατομ. δόσεις Pfizer

Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις της ΕΕ με Astra Zeneca και Johnson & Johnson, επισπεύδεται η παράδοση των εμβολίων της Pfizer.
Έρχονται νωρίτερα στην ΕΕ 50 εκατομ. δόσεις Pfizer
Στον απόηχο των σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις της με την Astra Zeneca και τη Johnson & Johnson, προτιμώντας να επικεντρωθεί στα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία messenger RNA (mRNA), όπως αυτά των Pfizer και Moderna, για τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστές παρενέργειες.

Έτσι, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται η παράδοση πενήντα εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, τα οποία θα παραδίδονταν το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αλλά θα έρθουν τελικά στην ΕΕ εντός του τρέχοντος (δεύτερου) τριμήνου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι οι συμβάσεις με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν κατά τη λήξη τους», δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Την ίδια ώρα, και ενώ αρκετές χώρες έχουν λάβει διαφορετικές αποφάσεις για τις ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Astra Zeneca, η Δανία ανακοίνωσε πως σταματά οριστικά και για όλους την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v