258 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στα self test

Συνολικά 258 θετικά αποτελέσματα τεστ συγκέντρωσε η πλατφόρμα self-testing.gov.gr την πρώτη μέρα λειτουργίας της.
258 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στα self test
Τα πρώτα στοιχεία από την πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων των self test είδαν χτες Κυριακή 11 Απριλίου το φως της δημοσιότητας, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν σήμερα μετά από μήνες στα Λύκεια.

Ο αριθμός των δυνητικά νοσούντων μαθητών και καθηγητών ανήλθε σε 258, περίπου στο 0,3% δηλαδή επί του συνόλου των 84.131 αποτελεσμάτων που καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι self test κάνουν μόνο όσοι δεν έχουν συμπτώματα, οπότε οι συνολικά 258 άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στα τεστ είναι σίγουρα ασυμπτωματικοί, αν και όχι σίγουρα νοσούντες –καθότι τα self test έχουν περιθώριο λάθους, και σε περίπτωση που βγουν θετικά ακολουθούνται απαραιτήτως από μοριακό τεστ σε δομή δημόσιας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, αν το αποτέλεσμα του self test είναι θετικό, μαθητές και καθηγητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο, μέχρι να κάνουν και μοριακό τεστ και να λάβουν από αυτό αρνητικό αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε επίσης πως το self test είναι υποχρεωτικό, γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, και η εκτυπωμένη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος είναι απαραίτητη για την προσέλευση στην τάξη, τόσο για μαθητές και καθηγητές, όσο και για το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v