Ένας αναπάντεχος τρόπος να νιώσεις καλύτερα μέσα στη καραντίνα

Νιώθεις ψυχολογικά πεσμένος στην καραντίνα; Όλοι μας. Το ήξερες όμως ότι ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας μπορεί να σε βοηθήσει;
Ένας αναπάντεχος τρόπος να νιώσεις καλύτερα μέσα στη καραντίνα

Θυμάσαι τότε που μικρός έπαιρνες το χαρτζιλίκι και έτρεχες κατευθείαν στο περίπτερο για να πάρεις εκείνη την ωραία, τη σοκολάτα υγείας με το χαρακτηριστικό της περιτύλιγμα, που σε έκανε να έχεις σιελόρροια κάθε φορά που το άνοιγες;

Ωραίες εποχές ε; Ανέμελες. Καμία καραντίνα δεν σε κρατούσε κλεισμένο μέσα, καμία έγνοια δεν είχες. Η γλυκιά της γεύση χτύπαγε ανελλιπώς τους γευστικούς σου κάλυκες και σε έκανε να νιώθεις υπέροχα κάθε φορά και να λαχταράς την επόμενη περιπτερο-εξόρμησή σου.

Fast forward στο σήμερα. Νιώθεις ψυχολογικά πεσμένος, και θέλεις κάτι, όπως τότε, να σε κάνει να νιώσεις τη χαρά και την ανεμελιά της παιδικής σου ηλικίας. Κάτι γλυκό, ποιοτικό και comfort. Σαν εκείνη την υπέροχη σοκολάτα που έπαιρνες από το περίπτερο.

Λοιπόν τα νέα από την επιστημονική κοινότητα είναι με το μέρος σου – και με το μέρος της  σοκολάτας υγείας, η οποία έχει γίνει αγαπημένη απόλαυση πολλών στον εγκλεισμό.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Depression & Anxiety», η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας υγείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τα καταθλιπτικά συμπτώματα τόσο στους χρόνιους, όσο και στους προσωρινά πάσχοντες.  

Η μεγάλης κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 13.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας (104 γραμμαρίων) καθημερινά, θα μπορούσε να δρα ως φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης. 

Ορισμένα συστατικά που υπάρχουν στη σοκολάτα υγείας ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου με διαφορετικούς τρόπους, όπως φαίνεται. Οι φλαβονόλες, ένα είδος θρεπτικών συστατικών που υπάρχει στη σοκολάτα υγείας, βελτιώνει τη διάθεση και τις γνωστικές λειτουργίες, ενώ οι ακυλαιθανολαμίνες είναι ουσίες που επίσης μειώνουν το άγχος, και μας κάνουν να νιώθουμε ωραία. Η φαινυλαιθυλαμίνη τέλος, είναι γνωστό ότι απελευθερώνει τις «χαρούμενες» ορμόνες στον εγκέφαλο όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί από τους παράγοντες που έκαναν πολύ κόσμο να καταφύγει στις σοκολάτες εν μέσω λοκντάουν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για να… συνταγογραφηθεί επισήμως η  σοκολάτα υγείας ως ενισχυτικό της διάθεσης, όμως εσύ δεν χάνεις τίποτα να πας μια βόλτα στο περίπτερο όπως τότε, και να ζητήσεις τη μοναδική σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, την πρώτη σοκολάτα στην Ελλάδα.


Από το 1861, όταν και παράχθηκε για πρώτη φορά από το «Γλυκισματοποιείον» του πάντα ανήσυχου και οραματιστή Σπυρίδωνα Παυλίδη, έχει συγκεντρώσει συνολικά 13 μετάλλια σε 9 εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μετάλλια τα οποία θα βρεις στην χαρακτηριστική, μπλε συσκευασία της που όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία.

 



Και σε περίπτωση που αναρωτιόσουν πώς προέκυψε το «Υγείας». Πέρα από τα οφέλη που όντως έχει στην υγεία, το «Υγείας» προέκυψε, γιατί δεν υπήρχε η διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος. Το μη παστεριωμένο γάλα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας εκείνη την εποχή, γι’ αυτό και ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφτιαξε τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος.



Φέτος, η Υγείας Παυλίδη γιορτάζει τα 160 χρόνια της, αποτελώντας μία σοκολάτα- σύμβολο, η οποία παραμένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια και βρίσκεται από πάντα δίπλα μας στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές.

Ακόμα να πεταχτείς στο περίπτερο;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v