ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 70-74

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 70-74

Άνοιξε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό για τους πολίτες 70 έως 74 ετών.

Τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 65-69 ετών, θα ανοίξουν στις αρχές Απριλίου, με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό.

Παράλληλα, την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα του εμβολιασμού η διαδικασία των αιτήσεων για τους πολίτες που θεωρούν πως πρέπει να ενταχθούν στην Ομάδα Α, με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. «Αυτό αφορά κυρίως πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραδείγματος χάρη αν ένα άτομο που έχει νόσημα το οποίο είναι στην ομάδα Α, αλλά πραγματοποίησε τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη φαρμακευτική αγωγή εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- παραδείγματος χάρη στο εξωτερικό ή με ιδιωτικές καταβολές- τότε θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση για τον συγκεκριμένο ασθενή, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην ομάδα Α», εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επίσης, για τις πολύ σπάνιες και εξειδικευμένες παθήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση η οποία θα εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μετά και την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών, στη σειρά των εμβολιασμών θα ακολουθήσουν τα άτομα με υποκείμενες παθήσεις αυξημένου κινδύνου και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει μετά τα μέσα ή τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει:

- Μέσω SMS εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.
- Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
- Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή σε φαρμακείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να συνεχίσουμε επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω."

Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Σκωτσέζος συγγραφέας

  • 1929 - Λαμβάνει χώρα στο Χόλυγουντ η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2