Εμβολιασμένη γυναίκα γέννησε το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Ο πρώτος άνθρωπος που έχει εκ γενετής αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ από εμβολιασμένη μητέρα.
Εμβολιασμένη γυναίκα γέννησε το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορωνοϊού
Το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορωνοϊού γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η μητέρα, υγειονομικός πρώτης γραμμής, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna τον Ιανουάριο, κατά την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Το κοριτσάκι γεννήθηκε υγιέστατο, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Οι παιδίατροι του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, με επικεφαλής τον δρα Πολ Γκίλμπερτ, οι οποίοι ανέλυσαν το αίμα του μωρού και βρήκαν αντισώματα IgG, έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Independent.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί, χάρη στα αντισώματα «υπάρχει πιθανότητα για προστασία και μείωση του κινδύνου λοίμωξης του μωρού από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό της μητέρας». Τόνισαν, ωστόσο, πως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα νεογέννητα έχουν όντως, και σε ποιο βαθμό, προστασία απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως είπαν, σταδιακά θα γεννηθούν πολλές χιλιάδες μωρά από εμβολιασμένες μητέρες και γι' αυτό χρειάζονται μελέτες που θα εστιάσουν στο κατά πόσο μεταφέρονται αντισώματα από τη μητέρα στο μωρό της.

Σε άλλα εμβόλια, όπως το αντιγριπικό, έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν πως αντισώματα περνάνε μέσω του πλακούντα από την εμβολιασμένη μητέρα στο έμβρυο. Κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες αρχίζουν τώρα να περιλαμβάνουν έγκυες γυναίκες στις μελέτες των εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v