Όσοι περπατούν αργά κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό

Περπατάτε αργά; Πολύ αργά; Τότε τα νέα δεν είναι καλά για εσάς, σύμφωνα με νέα έρευνα που συνδέει τη ταχύτητα βάδισης με τον κίνδυνο μόλυνσης.
Όσοι περπατούν αργά κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό
Σε μια ιδιαίτερη συσχέτιση μεταξύ ταχύτητας βαδίσματος και κινδύνου μόλυνσης ή ακόμα και θανάτου από κορωνοϊό προέβη ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Σύμφωνα με την μελέτη τους, οι άνθρωποι που περπατάνε αργά έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά από Covid-19 και σχεδόν τετραπλάσια να πεθάνουν από τη νόσο.

Η μελέτη συμπέρανε ότι «οι αργοί βαδιστές φαίνεται να αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή έκβαση της Covid-19, άσχετα με την παχυσαρκία».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Γιέιτς του Πανεπιστημίου του Λέστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «International of Obesity Journal», ανέλυσαν στοιχεία για 412.596 μεσήλικες, συσχετίζοντας τον δείκτη μάζας σώματος και την ταχύτητα βαδίσματος με τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από τον κορωνοϊό.

Οι αναλύσεις τους έδειξαν, ότι οι αργοί βαδιστές κανονικού βάρους κινδυνεύουν περισσότερο τόσο από σοβαρή Covid-19 όσο και από θάνατο εξαιτίας της, σε σχέση με τους παχύσαρκους, που όμως είναι γρήγοροι βαδιστές. Ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι αυξημένος για τους όσους περπατούν αργά είτε έχουν κανονικό βάρος είτε παχυσαρκία.

Καταλήγοντας, οι ερευνητές προτείνουν οι δείκτες σωματικής κατάστασης, όπως η ταχύτητα βαδίσματος, να συμπεριληφθούν, μαζί με το βάρος, στους πιθανούς παράγοντες κινδύνου από Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v