ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Και στην Ελλάδα θρόμβωση μετά από εμβόλιο της AstraZeneca

Ένα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφηκε και στην χώρα μας, όπου έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής 170.000 εμβόλια της εταιρείας.

Και στην Ελλάδα θρόμβωση μετά από εμβόλιο της AstraZeneca

Ένα περιστατικό θρόμβωσης καταγράφηκε στην Ελλάδα μετά από χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ενήμερος, και το συμβάν διερευνάται, όπως δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Δεν φαίνεται να έχει αιτιολογική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, αλλά διερευνάται», δήλωσε η καθηγήτρια, επισημαίνοντας πως στην χώρα μας έχουν χορηγηθεί συνολικά 170.000 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας και αυτό ήταν το μοναδικό συμβάν.

Σύμφωνα με την ίδια, στην Ευρώπη έχουν επίσης καταγραφεί 300 παρόμοια περιστατικά, έπειτα από τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου –χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί η σχέση των συμβάντων με τον εμβολιασμό.

Νωρίτερα, ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca διακόπτονται, έως ότου διερευνηθεί και ανακοινωθεί εάν τα περιστατικά θρόμβων συσχετίζονται με το εμβόλιο.

«Είναι εύλογο οι πολίτες να έχουν ανησυχία όταν οι υγειονομικές αρχές μιας χώρας ανακοινώνουν την προσωρινή αναστολή της χορήγησης ενός εμβολίου. Είναι όμως επίσης εύλογο να εξετάζουμε αναλυτικά τα γεγονότα και να ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις», επισημαίνει ο καθηγητής, προσθέτοντας πως «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε, όπως και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Με τη θέση αυτή συντάσσονται και αρκετές χώρες όπως η Αγγλία, η Σουηδία, Γερμανία, η Αυστραλία και η Πορτογαλία».

Πηγή: Iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το φαγητό είναι μια γεωργική πράξη."

Wendell Berry, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο βουλγαρικός στρατός εισέρχεται στην Ελλάδα.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2