ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα μήνα

Τα δεδομένα της Δευτέρας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έδειξαν παγκόσμια πτώση σε νέα κρούσματα κορωνοϊού για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.
ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα μήνα
Θετικά είναι τα νέα από τον ΠΟΥ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, τα κρούσματα κορωνοϊού, σε όλο τον πλανήτη, από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο έπεσαν στο μισό.

Σε αριθμούς, πάνω από 5 εκατομμύρια ήταν τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Η απότομη πτώση ήταν εμφανής στην Αμερική, όπου τα νέα κρούσματα υποχώρησαν από την κορυφή των 444.000 στις 10 Ιανουαρίου, σε 169.000 την Κυριακή. Η Ευρώπη είχε επίσης 150.000 λιγότερα κρούσματα την Κυριακή σε σύγκριση με έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν επίσης σε δύο από τις άλλες τέσσερις περιοχές: την Αφρική και τον Δυτικό Ειρηνικό, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ασία είχαν αύξηση των λοιμώξεων την περασμένη εβδομάδα.

Οι θάνατοι επίσης μειώθηκαν παγκοσμίως, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου, σχεδόν 99.000 άνθρωποι πέθαναν σε όλο τον κόσμο, αριθμός- ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε τις επόμενες εβδομάδες, με περίπου 66.000 θανάτους να καταγράφονται παγκοσμίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ, η ραγδαία αυτή μείωση οφείλεται στο ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v