Έρχεται υποχρεωτική διπλή μάσκα σε κλειστούς χώρους;

Η χρήση της διπλής μάσκας φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα άμυνας απέναντι στην πανδημία, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Έρχεται υποχρεωτική διπλή μάσκα σε κλειστούς χώρους;
Είναι η διπλή μάσκα καλύτερη για την προστασία μας σε κλειστούς χώρους; Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως, με τους ειδικούς να τη συνιστούν και, όπως φαίνεται, η ίδια πεποίθηση υπάρχει και στους ιατρούς εντός συνόρων.

Μιλώντας για το θέμα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, είπε ότι έχει αρχίσει να γίνεται σχετική συζήτηση στην επιτροπή των ειδικών εδώ και δύο βδομάδες, με δεδομένο το θέμα της μεταδοτικότητας.

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης», εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών- Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι εκείνη φοράει διπλή μάσκα εδώ και τρεις μήνες, καθώς κινείται, σε ένα περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο και με ανθρώπους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Σχετικά με το πότε οι πολίτες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα, είπε πως «όταν είναι σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, δηλαδή μέσα στα μέσα μεταφοράς, σε έναν κλειστό χώρο με πολλούς ανθρώπους, ή όταν πάνε σε ένα νοσοκομείο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v