Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς 60 - 64 ετών

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών, μετά και την παραλαβή των πρώτων εμβολίων από την AstraZeneca.
Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς 60 - 64 ετών
O ρυθμός των εμβολιασμών προχωράει στη χώρα μας παρά τις περικοπές που έγιναν στις δόσεις των εμβολίων από τη Pfizer. Την Κυριακή δε, έγινε η παραλαβή των πρώτων 40 χιλιάδων εμβολίων κι από την AstraZeneca όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει πια το ποσοστό του 4,9%, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην προετοιμασία ανοίγματος των νέων εμβολιαστικών κέντρων, όπου και θα γίνονται μόνο οι εμβολιασμοί της AstraZeneca. Εκτός των άλλων, αύριο πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες 60-64 ετών όπως και οι 75-79 ετών.

Σχετικά με όσους βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 60-64, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι έχει δρομολογηθεί να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca μέσω ενός συστήματος που είναι παρόμοιο με αυτό όσων έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Οι πρώτοι εμβολιασμοί αυτής της ομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου όπως θα συμβεί αντίστοιχα και με τους ανθρώπους που είναι από 75 έως 79. Στόχος του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Θεμιστοκλέους είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί όλων αυτών των πολιτών, που φτάνουν το ένα εκατομμύριο μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Παράλληλα βασική προτεραιότητα των υγειονομικών αρχών της χώρας, είναι να ενεργοποιηθούν ακόμη 750 εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.

1.Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

2.Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

3. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v