«Πολικό» ψύχος από το Σάββατο στην Ελλάδα

Μια πολύ ψυχρή εισβολή αναμένεται στην Ελλάδα από το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.
«Πολικό» ψύχος από το Σάββατο στην Ελλάδα
Ένα μεγάλο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο αναμένεται να έρθει στη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακo, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα έρθει κακοκαιρία που στην αρχή της θα θυμίζει τον Μάρτιο του 1987, όταν είχαν σημειωθεί πολλές χιονοπτώσεις, ακόμα και στην Αττική.

«Παρατηρώντας κάποιος τους Μετεωρολογικούς χάρτες έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987. Και τότε όπως και τώρα ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης συνδυάστηκε με χαμηλές πιέσεις προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου κατεβάζοντας πολικές αέριες μάζες προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη δημιουργώντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας το οποίο ενώ βάθαινε κατευθύνθηκε προς τη χώρα μας», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα θυμίζει σε τίποτα την καιρική κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Έτσι λοιπόν μην παραξενευτούμε αν δούμε μεγάλες πόλεις να ντύνονται στα λευκά ή και περιοχές με ολικό και ισχυρό παγετό. Ίσως για άλλη μια φορά τον φετινό Χειμώνα δούμε τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους -15 ή -20 βαθμούς και το χιόνι να στρώνεται δίπλα στη θάλασσα».





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v