Πόσα εμβόλια περιμένουμε στην Ελλάδα από κάθε εταιρεία

Στο 2,75% του πληθυσμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός, με την κυβέρνηση να μιλά για αυξημένες παραδόσεις εμβολίων το β’ τρίμηνο του 2021.
Πόσα εμβόλια περιμένουμε στην Ελλάδα από κάθε εταιρεία
Αυξημένες θα είναι οι παραδόσεις εμβολίων στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη χτεσινή ενημέρωση.

«Το σχέδιο μας ανάλογα και με τις παραδόσεις είναι ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει ολόκληρη την ηλικιακή ομάδα από 70 έως 75 ετών αλλά και τα άτομα πολύ υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊο», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «μέσα στην άνοιξη θα παραλαμβάνουμε εμβόλια τα οποία θα φροντίσουμε να γίνονται άμεσα, ώστε να έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πριν από το καλοκαίρι».

Σημείωσε επίσης ότι στην Ελλάδα αναμένονται 1,3 εκατομμύρια δόσεις από την φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson το β´ τρίμηνο του 2021, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες.

Για τις δύο εταιρείες που έχουν ήδη ξεκινήσει τις παραδόσεις εμβολίων είπε πως «σήμερα παραλάβαμε 90.000 δόσεις από την Pfizer. Από την AstraZeneca αναμένονται 540.000 τεμάχια έως το τέλος Μαρτίου, καθώς σήμερα υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία για ελαφρά αύξηση των δόσεων που είχαν αρχικά ανακοινωθεί», τονίζοντας πως οι μεταλλάξεις δεν θα επηρεάσουν την εμβολιαστική διαδικασία.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί συνολικά 290.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, εμβολιαστική κάλυψη που αντιστοιχεί στο 2,75% του πληθυσμού. Για τον Φεβρουάριο έχουν κλειστεί 450.000 ραντεβού. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 400 εμβολιαστικά κέντρα και 100 μονάδες του ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση, ενώ στην Επιχείρηση Ελευθερία απασχολούνται συνολικά 1.500 άτομα , και έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη χιλίων επιπλέον. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν άλλα 300 εμβολιαστικά κέντρα μέσα στο Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v