Εμβόλιο του κορωνοϊού σε σπρέι αναπτύσσει ρωσικό ινστιτούτο

Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο δημιουργεί αντισώματα με την ιατρική κοινότητα να παρακολουθεί αισιόδοξη τις εξελίξεις.
Εμβόλιο του κορωνοϊού σε σπρέι αναπτύσσει ρωσικό ινστιτούτο
Μπορεί ήδη να έχουμε αρκετά εμβόλια στη μάχη ενάντια στην πανδημία της Covid-19, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα σταματά την ερευνητική διαδικασία προκειμένου να ξεμπερδέψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα με τον κορωνοϊό. Στη Ρωσία λοιπόν, και συγκεκριμένα στο ερευνητικό Ινστιτούτο Α. Σμαρόντιντσεφ της Αγίας Πετρούπολης, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών ενός εμβολίου που θα χρησιμοποιείται με σταγόνες και σπρέι, το οποίο λαμβάνεται από τη μύτη.

Αν όλα πάνε καλά και το εμβόλιο σπρέι πάρει έγκριση, τότε θα έχουμε ένα ακόμη επαναστατικό όπλο απέναντι στη μάχη με την πανδημία. Μέχρι στιγμής οι δοκιμές δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και παράγει αντισώματα, όπως επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση του ινστιτούτου στο πρακτορείο Tass.

Απομένουν βέβαια να πραγματοποιηθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις όπως κι υπόλοιπες φάσεις κλινικών δοκιμών του εμβολίου, που, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάϊο του 2021. Με την ευχή πώς η ιατρική κοινότητα θα μας βγάλει και πάλι ασπροπρόσωπους, περιμένουμε το «ψεκάστε και με τον κορωνοϊό τελειώσατε» εμβόλιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v