Μητρώο με τους αρνητές του εμβολίου θα κρατήσει η Ισπανία

Σε μητρώο που θα μοιραστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα καταγράψει η Ισπανία τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό.
Μητρώο με τους αρνητές του εμβολίου θα κρατήσει η Ισπανία
Μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν θα τηρήσουν οι ισπανικές αρχές, το οποίο δεν θα δημοσιοποιηθεί μεν, θα μοιραστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δε.

Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Σαλβαδόρ Ίγια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, επισημαίνοντας ωστόσο πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού που ξεκίνησε χθες στην Ισπανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Σχετικά με τα άτομα εκείνα που δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν, «αυτό που θα κάνουμε, είναι ένα μητρώο, το οποίο, επιπροσθέτως, θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως θα αναφέρεται «στα πρόσωπα εκείνα που θα τους προτείνουμε (να εμβολιαστούν) και τα οποία, απλά, θα το αρνηθούν».

«Δεν θα είναι έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί», διαβεβαίωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το μητρώο θα δημιουργηθεί «με τον μεγαλύτερο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων».

Βάσει της τελευταίας μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας, ένα ινστιτούτο δημοσκοπήσεων εξαρτώμενο από την κυβέρνηση, το ποσοστό των Ισπανών που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί μειώθηκε εντυπωσιακά, από το 47% τον Νοέμβριο στο 28% τον Δεκέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ποσοστό των Ισπανών που δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο αυξήθηκε από το 36,8% στο 40,5%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v