Γιατρός πέθανε έχοντας κάνει το εμβόλιο

Γιατρός στο Μαϊάμι έχασε τη ζωή του 16 μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο, και οι αντιεμβολιαστές δε λένε να ηρεμήσουν.
Γιατρός πέθανε έχοντας κάνει το εμβόλιο
Έντονο πανικό έχει προκαλέσει ο θάνατος του 56χρονου γιατρού από τον Μαϊάμι που έχασε τη ζωή του 16 μέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer, χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία απόδειξη πως ο θάνατος και το εμβόλιο συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Γκρέγκορι Μάικλ έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ιδιοπαθούς θρομβοπενικής πορφύρας (ITP) – μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων – και εν συνεχεία εγκεφαλικού που υπέστη.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail φιλοξενεί δηλώσεις της συζύγου του γιατρού, Χάιντι Νέκελμαν, η οποία υποστηρίζει ότι ο 56χρονος ήταν απολύτως υγιής προτού εμβολιαστεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.

«Στο μυαλό μου ο θάνατός του συνδέεται 100% με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» λέει, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια απόδειξη για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Τι απαντά η Pfizer

Η Daily Maily δημοσιεύει επίσης την απάντηση εκπροσώπου της Pfizer, ο οποίος λέει πως στην παρούσα φάση δεν εκτιμάται πως ο θάνατος του 56χρονου συνδέεται με το εμβόλιο.

«Η Pfizer και η BioNTech έχουν ενημερωθεί για τον θάνατο υγειονομικού, 16 ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του BNT162b2 (σ.σ. του εμβολίου κατά του κορωνοϊού)» δήλωσε συγκεκριμένα. «Πρόκειται για μία εξαιρετικά ασυνήθη κλινική περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μιας κατάστασης που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει το αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία. Ερευνούμε την περίπτωση, αλλά δεν θεωρούμε σε αυτή τη φάση ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με το εμβόλιο» πρόσθεσε.

«Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας» σημείωσε επίσης, συμπληρώνοντας πως «είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ανεπιθύμητα συμβάντα, περιλαμβανομένων θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, είναι δυστυχώς πιθανό να σημειωθούν σε ποσοστό παρόμοιο με εκείνο που θα σημειώνονταν στον γενικό πληθυσμό».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v