Ναι στο εμβόλιο λέει το 74% των Ελλήνων

Σίγουροι ή μάλλον σίγουροι ότι θα κάνουν το εμβόλιο δηλώνουν 3 στους 4 Έλληνες, σε νέα μεγάλη έρευνα της Opinion Poll.
Ναι στο εμβόλιο λέει το 74% των Ελλήνων
Περίπου τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας Political.

Για την ακρίβεια, 74% των ερωτηθέντων απάντησε πως σίγουρα ή μάλλον θα κάνει το εμβόλιο, ενώ την ίδια στιγμή το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοϊού χάρη στο εμβόλιο. Το ποσοστό των συμμετεχόντων που απάντησαν κατηγορηματικά ναι, χωρίς αμφιβολία, στην ερώτηση αν θα επιλέξουν να εμβολιαστούν ανέρχεται στο 47%.

Είμαστε σε καλό δρόμο;

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το σχεδόν ίσο ποσοστό δύο αντίθετων ρευμάτων στην ερώτηση «θεωρείτε πως η χώρα οδεύει στη σωστή κατεύθυνση;». Ναι λέει το 45%, όχι το 44%.

Χαρακτηριστικό, δε, του γενικότερου κλίματος είναι το γεγονός ότι το 51,1% των ερωτώμενων δηλώνει γενικά ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27,8% απογοήτευση, το 22,4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2,9% και 2,1% αντίστοιχα.

Άγχος (το μάντεψες) οικονομικό

Προφανώς, έντονο προβληματισμό και άγχος προκαλεί στους ανθρώπους η πορεία των οικονομικών τους, αλλά και της ελληνικής οικονομίας εν γένει. Σε ό,τι αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 51% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 13% θεωρεί ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και το 35% ότι θα χειροτερέψει λίγο ή πολύ. Αντίστοιχα, συνολικά για την ελληνική οικονομία, το 16% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 21% ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και ένα τεράστιο αλλά αναμενόμενο 60% ότι θα χειροτερέψει.

Το εμβόλιο φέρνει αισιοδοξία

Σε μία κομβική περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταγράφεται τάση αισιοδοξίας λόγω της ύπαρξης του εμβολίου, αφού το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοιού.

Αυτό δηλώνει το 74,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 71,9% του ΚΙΝΑΛ, το 47,6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51,3% του Κ.Κ.Ε, το 44,4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28,5% της Ελληνικής Λύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα ποσοστά αισιοδοξίας ήταν αντίστοιχα 51% και 45% αντίστοιχα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v