Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση.
Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού
Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου υπολογίζεται να εμβολιαστούν περίπου 120.000 άτομα, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

 «Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών και γνωστοποίησε ότι σήμερα παραλήφθηκαν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ στο απόθεμα βρίσκονται συνολικά 152.580 δόσεις.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου.

Υπάρχουν τρεις τρόποι να κλείσει κάποιος ραντεβού:

1.    Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.

2.    Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν είναι στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού. 

3.    Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Τέλος, ανέφερε ότι καταγράφονται όσοι κάνουν εμβόλια, σε συνεργασία με την επιτροπή διαφάνειας και με συνεχείς ελέγχους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v