Έρχεται στην Ελλάδα το κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Η θεραπεία που… νεκρανέστησε τον Ντόναλντ Τραμπ εγκρίθηκε από τον FDA αναμένεται και στην Ελλάδα.
Έρχεται στην Ελλάδα το κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό
Το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων REGN-CoV2 της φαρμακευτικής Regeneron Pharmaceuticals έλαβε πριν από λίγες μέρες την έγκριση του FDA, του αμερικανικού ΕΟΦ δηλαδή. Πρόκειται για τη δεύτερη θεραπεία ενάντια στον κορωνοϊό που εγκρίνεται: Είχε προηγηθεί, στις αρχές Νοεμβρίου, ένα αντίστοιχο κοκτέιλ της φαρμακευτικής εταιρείας Elli Lilly.

Τώρα, το κοκτέιλ της Regeneron Pharmaceuticals, εταιρείας που ανήκει στον έλληνα ομογενή δρ. Γεώργιο Γιανκόπουλο, αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα, όπως δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής των ερευνητών της εταιρείας, Χρήστος Κυρατσούς.

Το REGN-CoV2 ήταν το κοκτέιλ αντισωμάτων που είχε δοθεί τον Οκτώβριο, πριν ακόμα λάβει την έγκριση του FDA, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενόσω νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Η θεραπεία παρουσίασε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε όλα τα βασικά στάδια δοκιμών σε ασθενείς.

«Μέχρι τώρα τόσο τα δικά μας όσο και άλλα ανθρώπινα αντισώματα όταν χορηγούνται σε ανθρώπους έχουν αποδειχτεί απόλυτα ασφαλή» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής των ερευνητών της Regeneron Pharmaceuticals. «Δεν έχουμε δει κάποιες σοβαρές παρενέργειες στις κλινικές δοκιμές. Τα αντισώματα έχουν δοθεί περίπου σε 4.000-5.000 άτομα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά. Δεν έχουμε δει παρενέργειες, ευτυχώς. Ελπίζουμε φυσικά να συνεχίσει έτσι η ασφάλεια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνει τα αντισώματα θα αυξάνεται».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v