Σημάδια ότι έχεις γίνει έρμαιο του κινητού σου

Έχεις την εντύπωση τώρα τελευταία ότι παρα-περνάς πολλή ώρα κολλημένος-η στην οθόνη του κινητού σου; Μάλλον έτσι είναι.
Σημάδια ότι έχεις γίνει έρμαιο του κινητού σου
Πριν προχωρήσεις, θέλουμε πρώτα να τσεκάρεις κάτι στο κινητό σου. Πήγαινε στα Settings (αν το έχεις στα ελληνικά, «Ρυθμίσεις»), μετά σκρόλαρε προς τα κάτω και βρες το «Digital Balance», πάτα το και δες πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει σήμερα στο κινητό σου. Θέλεις να σοκαριστείς λίγο περισσότερο; Πήγαινε στην καρτέλα που λέει πόσο χρόνο έχεις αφιέρωσες στη συσκευή του σατανά την τελευταία εβδομάδα. Σοκ έτσι;

Ας υποθέσουμε όμως ότι εν μέσω πανδημίας είναι λογικό να περνάς περισσότερο χρόνο στο κινητό σου από ό,τι μέχρι πρότινος. Υπάρχουν άλλα σημάδια που να μαρτυρούν ότι έχεις γίνει smartphone junkie; Φυσικά και υπάρχουν.

Πανικοβάλλεσαι όταν βλέπεις την μπαταρία να πέφτει κάτω από το μισό: θα ρωτήσεις τους πάντες αν έχουν φορτιστή, κι αν δεν έχουν αυτόν που χρειάζεσαι θα αναφωνήσεις «μα καλά, δεν έχεις τέτοιο φορτιστή; Πώς γίνεται;». Όποιος κι αν είναι ο φορτιστής που χρειάζεσαι.

Δεν πας για ύπνο χωρίς το κινητό σου. Το κινητό σου πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα στο κομοδίνο σου ή ακόμα χειρότερα δίπλα από το μαξιλάρι σου. 

Αν σηκωθείς να πιείς νερό το βράδυ, καταλήγεις να περνάς ένα δεκάλεπτο πάνω από το κινητό σου.

Η πρώτη κίνηση που κάνεις το πρωί είναι να πιάσεις το κινητό σου και να δεις τις ειδοποιήσεις σου.

Όποτε ψάχνεις το κινητό σου και δεν το βρίσκεις, παθαίνεις ένα μίνι εγκεφαλικό.

Όποτε έρχεται ειδοποίηση σε κινητό φίλου σου, τσεκάρεις πρώτα το δικό σου να δεις αν η ειδοποίηση ήταν για εσένα, κι αν δεν ήταν, λες στον φίλο που προφανέστατα αγνόησε την ειδοποίηση «χτύπησε το κινητό σου, δεν θα το δεις;».

Στην ιδέα ότι θα ραγίσει ή ράγισε η οθόνη του κινητού σου, νιώθεις σαν να ξέχασαν τα γενέθλιά σου.

Έχεις εγκαταστήσει apps για το οτιδήποτε. Έχεις apps στο κινητό τα οποία ίσως και να έχεις χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά, ίσως επειδή σου αρέσει να περνάς χρόνο και στο Google Play (ή στο App Store).

Από τότε που βγήκαν τα smart phones περνάς τον τριπλάσιο χρόνο στην τουαλέτα.

Από την άλλη, αν έχεις βγει ραντεβού, περιμένεις πώς και πώς να πάει ο/η συνοδός σου στο μπάνιο για να κοιτάξεις το κινητό σου. Χειρότερα; Το κοιτάς στα κλεφτά ενώ τρώει.

Κάνεις κοντινές αποστάσεις αγκαλιά με το κινητό. Είτε πας στο περίπτερο, είτε βγάζεις τον σκύλο βόλτα, το παίρνεις μαζί.

Κοιτάς το κινητό σου ακόμη και όταν τρως. 

Έχει τύχει να σκοντάψεις ενώ περπατάς επειδή σε είχε απορροφήσει το κινητό.

Το ανοίγεις για να γκουγκλάρεις κάτι και καταλήγεις να σκρολάρεις στα σόσιαλ.

Πατάς συχνά-πυκνά rewind σε ταινίες ή σειρές επειδή έχασες τη σκηνή και για όλα φταίει το κινητό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v