Πώς να μην κολλήσεις σε στοιχηματικές εφαρμογές

Είναι αρκετά δελεαστικό μέσα στην καραντίνα να παίξεις το βιός σου σε στοιχηματικές εφαρμογές. Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις.
Πώς να μην κολλήσεις σε στοιχηματικές εφαρμογές

Ακόμη κι αν δεν έχεις βάλει ποτέ στη ζωή σου στοίχημα, ούτε σε επίπεδο φάρσας και προσωπικού εξευτελισμού, στην καραντίνα θα μπεις στον πειρασμό να κατεβάσεις μια στοιχηματική εφαρμογή για να «δοκιμάσεις την τύχη σου».

Δεν είναι όμως καλή ιδέα. Αφιερώνεις χρόνο που θα μπορούσε να είναι παραγωγικός και να σου προσφέρει ευχάριστες στιγμές. Αφιερώνεις χρόνο για να χάσεις λεφτά -να, σαν τον Snik https://www.tsilibet.gr/tsilinews/otan-o-snik-the-hustla-egine-snik-the-hasta/ Αφιερώνεις χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις στους φίλους σου και στην οικογένειά σου. Γενικά αφιερώνεις κομμάτι της ζωής σου σε κάτι που δε θα σου αποφέρει τίποτα.

Για να μην πέσεις στην παγίδα του τζόγου, έχουμε κάποιες προτάσεις.

Πρακτικά, μπορείς να αυτοπεριοριστείς με τους εξής δύο τρόπους:

Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες σου δίνουν την επιλογή να βάλεις όριο στα λεφτά που θα στοιχηματίσεις. Βάλε όριο τα 20 ευρώ το μήνα και δες το ποσό να μηδενίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλλον δε θα ξαναπαίξεις.

Στην έσχατη των περιπτώσεων χρησιμοποίησε την επιλογή που σου δίνουν τα apps για προσωρινό κλείσιμο λογαριασμού ή αυτο-αποκλεισμό. Μπορείς κατά τη διακριτική σου ευχέρεια να περιορίσεις την πρόσβαση στον λογαριασμό σου ή/και να αυτο-αποκλειστείς από συμμετοχή σε υπηρεσίες, είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Αν δεν μπορείς να πατήσεις εσύ το κουμπί του αποκλεισμού, βάλε φίλο σου να το κάνει.

Για να αυτοπεριοριστείς ψυχολογικά:

Δες βίντεο με κατεστραμμένους τζογαδόρους και θυμήσου: ο Nick the Greek κι άλλοι διάσημοι τζογαδόροι μετρούνται στα δάχτυλα των χεριών. Οι «χάστες» είναι η πλειονότητα. 

Να, για παράδειγμα δες αυτό το βίντεο με τον Φερεντίνο παρουσιαστή και αποθαρρύνσου άμεσα. Παραθέτουμε πρώτες κουβέντες «Παίζω 30 χρόνια ιππόδρομο. Μπαρμπούτι παίζω, Θανάση παίζω και δεν έχω μία. Έχω τέσσερα εγγόνια, αγοράκια κιόλας, δεν έχω λεφτά και τώρα πουλάω ρολόγια. Είχα μαγαζί ψαροταβέρνα την έκλεισα, μου τα ΄φαγαν όλα στον ιππόδρομο, την ψαροταβέρνα την έχασα στον ιππόδρομο»



Γενικά, δες όσα περισσότερα επεισόδια μπορείς από την εκπομπή του Φερεντίνου «Ταπί και ψύχραιμοι».

Κοροϊδεύεις αυτούς που έχασαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο τις χρυσές εποχές; Ε, το να παίζεις σε στοιχηματικές εφαρμογές είναι η μπατίρικη εκδοχή του να παίζεις στο χρηματιστήριο. 

Θυμήσου ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάς σε στοιχήματα. Ο χρόνος είναι χρήμα λένε και ο τζόγος σε κάνει να χάνεις και χρόνο και χρήμα. 

Θυμήσου πόσο κλασική είναι η ατάκα «Α ρε γαμώτο, παρά τρίχα και θα κέρδιζα». 

Τέλος, μη νομίζεις ότι ένας τζογαδόρος διαφέρει από έναν τοξικομανή. Έχεις δει τζογαδόρο να ζητιανεύει δέκα ευρώ για να φύγει από το καζίνο της Πάρνηθας και τελικά να τα παίζει; Γίνεται και είναι θλιβερό.

Αν είσαι τύπος των εξαρτήσεων, αντί να κολλήσεις με τζόγο, κόλλα με τα social media, με την καλή έννοια. Μπες στο γκρουπ «Τα υπογλώσσια» -εκεί μέσα θα βρεις ενδιαφέροντα, αλλά και αστεία ποστ που αφορούν τη σωστή χρήση της γλώσσας. Μπες στο γκρουπ Αστρονομία/Φυσική. Μπες στο γκρουπ «Μουσειολογία». Μπες στο γκρουπ «Αθηναϊκός Μοντερνισμός» με παλιά καλόγουστα (ή και κακόγουστα) κτίρια -μην το υποτιμάς, κοντεύει να φτάσει τα 35 χιλιάδες μέλη. Γενικά εκμεταλλεύσου τον εθιστικό αλγόριθμο των σόσιαλ μίντια, μην τον αφήνεις να σε εκμεταλλεύεται αυτός.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v