50.000 τεστ κάνει την ημέρα η Γερμανία

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τα γερμανικά εργαστήρια πραγματοποιούν πάνω από 50.000 τεστ κορωνοϊού την ημέρα.
50.000 τεστ κάνει την ημέρα η Γερμανία
Tα γερμανικά εργαστήρια διεκπεραιώνουν πάνω από 50.000 τεστ την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και τα οποία δείχνουν τις μεγάλες διαφορές στη στρατηγική και τις δυνατότητες επιμέρους χωρών.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Robert Koch που συντονίζει τις ενέργειες από την αρχή της κρίσης, έχουν γίνει τουλάχιστον 918.460 τεστ, αριθμός που ωστόσο είναι μεγαλύτερος καθώς κάποια εργαστήρια δεν έχουν στείλει ακόμα στοιχεία για τις πρώτες εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία που έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, έχει διεξάγει μόνο 541.000 τεστ.

Η Γερμανία είναι πρωτοπόρα στη διεξαγωγή τεστ, και αυτό, σύμφωνα με τους Financial Τimes, είναι ένας από τους λόγους που παρουσιάζει πολύ μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από άλλες χώρες. Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία έχουν περιορίσει τα τεστ στα βαριά περιστατικά ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να βρουν τα απαραίτητα κιτ για τη διεξαγωγή των ελέγχων. Ολες προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: Euro2day
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v